Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 108 
Visitors507465

Božićna štorija u Žrnovnici

Božićna štorija u Žrnovnici

ŽRNOVNICA, 21. - 23. prosinca 2018. godine

'Božićne štorije' u Žrnovnici je prva manifestacija ovakve vrste koju je organizirala udruga Žrvanj, a suorganizatori su bili Turistička zajednica Grada Splita, Spalatum DMC i Županija splitsko-dalmatinska.

Sve je počeo uprizorenjem živih jaslica uz nastup benda mladih župe Uznesenja BDM Žrnovnica. Žive jaslice pobudile su golem interes posjetitelja, osobito mnogobrojne djece.

Redovi za soparnik bili su ogromni. Pravi poljički soparnik pekao se uživo na izgrađenom kominu usred Bašte.
U sklopu gastro showa "Što su jeli naši stari", pripremao se i degustirao brujet od anguja, riječna pastrva sa žara, slatko s džemom od žrnovske jabuke, ali i plisnac, još jedna delicija donekle slična soparniku.

Najposjećenija od svih je bila treča večer, a počela je dolaskom Djeda i Bake Božićnjak na posebno uređenoj kočiji. Kočija puna darova za djecu krenula je od centra Korešnice, a u 18.30 sati stigla je na svoje odredište – u Baštu u Žrnovnici gdje se skupilo oko tisuću posjetitelja, među kojima su bili župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban sa svojom unukom, direktorica TZ Grada Splita Alijana Vukšić, županijski pročelnik Tomislav Đonlić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica Branko Solje i mnogi drugi. Cijelu atmosferu dodatno je čarobnom učinilo padanje umjetnog snijega.
Inače, konji i kočije pripadaju poznatom kaštelanskom gospodarstvu OPG Kapov koje je u samo posljednjih mjesec dana osvojilo čak nekoliko prestižnih nacionalnih turističkih nagrada.

– Božićna štorija u Žrnovnici ispunila je naša očekivanja, a nadam se da isto vrijedi za sve koji su nas posjetili posljednja tri dana. Ovo je prvi put da organiziramo ovakav događaj i ponosni smo da smo svome mjestu uoči Božića mogli pokloniti ovakav događaj. S obzirom na broj volontera koji su mjesecima bili uključeni u organizaciju manifestacije, ne čudi me ovakav uspjeh. Ne bi željela nikoga imenovati jer je toliko ljudi nesebično pomoglo da se ovo realizira, kako prije samog događaja, tako i za vrijeme njegovog održavanja. Nadamo se da će ovo biti putokaz kako neka društvena zbivanja organizirati i ubuduće – kazala je predsjednica udruge Žrvanj, Tajana Štalmajer.

Izvor: dalmatinskiportal.hr.

 
Kalendar nastupa

15. siječnja / 18:00

Promocija knjige
"Baždarena" Zvjezdana Čagalj
- SPLITAudio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar