Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 168 
Visitors549924

SPLIT - "Puče moj" koncert korizmenih pučkih napjeva

"Puče moj" koncert korizmenih pučkih napjeva u konkatedrali sv Petra u Splitu

SPLIT, 15. travnja 2019. godine

U ponedjeljak, 15. travnja u sklopu manifestacije „Dani kršćanske kulture“, u konkatedrali sv Petra u Splitu održati će se koncert korizmenih pučkih napjeva „Puče moj“.

Pučki pivači župe Žrnovnica / koncert u crkvi Gospe od Zdravlja, travanj  2019.

Na koncertu sudjeluju pučki pivači iz južne Dalmacije, a i ove godine među njima će se naći i Pučki pivači župe Žrnovnica, koji su sudjelovali na istoj manifestaciji još 2009. i 2013. godine.

Pučki pivači župe Žrnovnica sa CD-a "Puče moj 5" - 2009.

 

Voditeljica programa je Jelena Mamić dok će uvodni pozdrav i molitvu predvoditi don Radojko Vidović, župnik konkatedrale sv Petra.

Pučki napjevi na jednostavan način unose u srca vjernika zdravu kršćansku istinu i duhovnost. Kad se pjevaju, živa su propovijed koja potiče na dobar kršćanski život. Smotra crkvenog pučkog pjevanja „Puče moj“ odraz je nastojanja da se oživi glazbena baština dalmatinskog podneblja u interpretacijskom smislu te da se sačuva od zaborava.
Premda je naglasak stavljen na korizmene napjeve, ova smotra uključuje i napjeve iz ostalih dijelova liturgijske godine.

Na ovogodišnjem koncertu Pučki pivači župe Žrnovnica otpjevat će napjev obreda Velikog petka „Puče moj“ i pučki napjev „Dan od gnjeva“.

 

 

Pod vodstvom maestra Marka Marina pučke pivače ove godine će predstavljati: Marin Mihanović, Mate Medvidović, Siniša Dujmović, Vjekoslav Aljinović, Joško Mihanović, Ivica Marin, Ante Mihanović, Martin Marin, Duje Marin i Marin Tijardović, a za ovu prigodu uz pučke pivače će zapjevati i trojica članova klape Žrnovnica: Filip Maras, Andrija Pivčević i Davor Malenica.

 

FOTO sa proba pučkih pivača, ožujak / travanj 2019. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POZIV - pridružite se pučkim pivačima

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane župljane Žrnovnice da se pridruže Pučkim pivačima i daju svoj obol u daljnjem radu, njegovanju i očuvanju tradicije te na taj način dodatno slave Gospodina.
Probe se održavaju po potrebi, najčešće pred blagdane pa se možete javiti i priključiti tijekom cijele godine.
Kontakt 095 3 944 966 Ante Mihanović

 

 

 

 

.

 

 

 

 

.

 
Kalendar nastupa

26. travnja

12. Susret klapa "Pismo moja" - IMOTSKI28. travnja

Proslava sv Jure - OGORJE03. svibnja

Humanitarni koncert - TROGIRAudio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar