Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 270 
Visitors549915

Korizmeni koncert u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske

Korizmeni koncert u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske

SINJ, 31. ožujka 2019. godine

 

Klapa Žrnovnica osmu godinu zaredom održava niz korizmenih koncerata po crkvama i katedralama što polako prerasta u svojevrsnu tradiciju. Klapa kontinuirano djeluje već jedanaestu godinu.
Trenutno broji pet članova i djeluje pod vodstvom maestra Marka Marina. Uz tradicionalnu klapsku te dalmatinsku pismu uz gitare i mandoline, rado izvode i klasiku te njeguju i stare pučke napjeve svog kraja.

Ove godine niz korizmenih koncerata su započeli u katedrali u Bjelovaru, niz se nastavio u crkvi u Klisu, konkatedrali u Osijeku te sada u crkvi u Sinju. Nakon Sinja klapa će nastupiti i održati koncerte u Strožancu, Čavoglavama, Orebiću i naposljetku u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu.

Koncert klape Žrnovnica će se održati u Sinju, u nedjelju, 31. ožujka 2019. godine u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U nedjelju u 17:15 je pobožnost Križnog puta, u 18 sati Sveta Misa, a početak koncerta je zakazan za 19 sati.

Pokajnički moment, na poseban način svojstven ovome razdoblju liturgijske godine, na ovim će koncertima biti izravno predstavljen kroz korizmene pučke napjeve iz Žrnovnice te duhovnu glazbu prilagođenu vremenu korizme.
Korizmenim pučkim napjevima klapa Žrnovnica će pokazati dijelić bogatstva kršćanske pjevne baštine i kroz nju naglasiti glavnu misao i nit vodilju koncerta – vapaj Bogu i njegovom beskrajnom milosrđu.Pozivamo Vas da dođete, otvorite svoja srca te da naša zajednička pjesma i molitva budu prava duhovna obnova pred najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Ulaz na koncert je slobodan.

 

 

 

 

 

 

.

 
Kalendar nastupa

26. travnja

12. Susret klapa "Pismo moja" - IMOTSKI28. travnja

Proslava sv Jure - OGORJE03. svibnja

Humanitarni koncert - TROGIRAudio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar