Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 69 
Visitors486414

Koncert u Župi Punitovci

Koncert u Župi Punitovci

JOSIPOVAC PUNITOVAČKI, 04. studenoga 2018. godine

U crkvi sv. Mihaela arkanđela u Josipovcu Punitovačkom, filijali Župe Punitovci u nedjelju, 4. studenoga 2018. godine klapa Žrnovnica iz istoimenog mjesta pokraj Splita održala je koncert duhovnih pjesama i pučkih crkvenih napjeva.

klapa Žrnovnica
Do nastupa klape Žrnovnica došlo je dogovorom župnika dr. Đurice Pardona, predsjednice josipovačke Matice slovačke Rozalije Kukučka i predsjednika Slovačkog kulturno-umjetničkog društva Marijana Batoreka, a temeljem susreta i zajedničkog nastupa klape i josipovačkog SKUD-a na kulturnoj manifestaciji u Gatima kod Omiša u srpnju ove godine.
Koncert je održan nakon podnevnog misnog slavlja kojeg je predvodio punitovački župnik Pardon. Poseban ugođaj misnom slavlju priredili su članovi klape pjevajući i za vrijeme mise.

 

 

 

klapa na misnom slavlju u Punitovcima, studeni 2018. godine

Župnik je u homiliji povezao riječi iz evanđelja s nastupom klape Žrnovnica govoreći o ljubavi Boga prema čovjeku i uzvratnoj ljubavi čovjeka prema Stvoritelju i Gospodinu. Naglasio je da ta međusobna ljubav čovjeka i Boga nosi poruku ljubavi prema bližnjemu, prema zemlji, prema domu i obitelji te svemu što nam Bog daje, a sve kroz međusobno razumijevanje u zajedništvu. “Da bi mogli ljubiti i slaviti Boga i živjeti u zajedništvu na zemlji trebamo i moramo upotrijebiti svu svoju snagu, srce, um i duh svoj, ljubeći čovjeka, zemlju svoju i domovinu ma gdje bili. Slavimo Boga i riječ njegovu sa svim svojim sposobnostima, znanjem i umijećem ma gdje bili. Zato radosno pozdravljam članove klape Žrnovnica koji će nas obogatiti pjesmom kojom Boga slave i u svojoj župi i na drugim gostovanjima. Današnji njihov nastup pokazuje naše zajedništvo u slavu Boga, zajedništvo juga i istoka naše lijepe Domovine, zajedništvo Splita i Josipovca, Dalmacije i Slavonije. Radosni smo što članovi klape nisu samo došli održati koncert već su i sudionici misnog slavlja i što ćemo njihovom pjesmom slaviti Gospodina“, riječi su župnika u homiliji.
Klapa je dan prije sudjelovala na 20. festivalu slovačke pjesme i glazbe Slovaka RH „Ked sa ruža rozvijala“ u Josipovcu koji je klapi bio i domaćin, a u nedjelju u večernjim satima nastupili su u đakovačkoj katedrali.

 

 

klapa na koncertu u Punitovcima, studeni 2018. godine

Klapa Žrnovnica sa Marijanom Batorekom (SKUD "Brača Banas"), župnikom Đuricom Pardonom i Rozalijom Kukučka (Matica slovačka Josipovac)

Izvor: Mirko Knežević / djos.hr (Đakovačko-osječka nadbiskupija)

Foto: Mirko Knežević

 

 

 

 

.

 
Kalendar nastupa

17. studenoga

14. susret klapa - KAMNIK, Slovenija18. studenoga

Koncert duhovne glazbe u katedrali sv Nikole - LJUBLJANA, Slovenija23. studenoga

Koncert u čast sv Klimenta - SITNO GORNJE16. prosinca

Koncert - OGORJE21. studenoga

Božićni koncert - SRINJINE

Audio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar