Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
Trenutno aktivnih Gostiju: 50 i Članova: 1 
  • Jordandipqw
Visitors493603

10-godišnjica klape Žrnovnica

10 – godišnjica klape Žrnovnica

ŽRNOVNICA, 25. travnja 2018. godine

Ove 2018. godine klapa Žrnovnica obilježava svoj jubilarni 10. rođendan.

Klapa je osnovana još 1988. godine ali se ubrzo nakon kratkog djelovanja gasi.

2008. godine klapu ponovno obnavlja njen osnivač i voditelj, maestro Marko Marin te od tada kontinuirano djeluje pri Kulturno umjetničkom društvu Žrnovnica.

U klapi trenutno pjevaju: Maja Markovina, Filip Maras, Đani Barhanović, Andrija Pivčević, Ante Mihanović i Davor Malenica.

 

Klapa je u jubilarnu godinu ušla skromno i na isti način će proslaviti rođendan, ali zato kroz cijelu godinu možete očekivati naš veliki angažman, mnoštvo koncerata, nastupa, novih pjesama, spotova, a ako Bog da i izdavanje dva nosača zvuka (CD duhovne glazbe i CD s autorskim pjesmama).

Rođendansko slavlje će započeti na način da ćemo pjesmom uveličati misno slavlje na blagdan svetog Marka, u srijedu 25. travnja u župnoj crkvi UBD Marije u Žrnovnici.
Misa počinje u 19 sati
, a predvodi je mjesni župnik don Mario Matković.
Dođite da zajedno slavimo Gospodina!

Odmah nakon završitka mise slijedi nastavak proslave 10-godišnjice djelovanja klape uz prigodnu večeru u društvu prijatelja, pa ovim putem,

KLAPA ŽRNOVNICA POZIVA SVE BIVŠE ČLANOVE KOJIMA JE KLAPA ŽRNOVNICA U SRCU DA NAM SE PRIDRUŽE NA MISI I VEČERI TE SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČAJU NAŠE SLAVLJE!

Molimo da zbog organizacije večere potvrdite svoj dolazak tajniku klape Anti Mihanoviću na mobitel 095 3 944 966, najkasnije do utorka 24. travnja (20 sati).
Dobro nam došli!
Veselimo se susretu i zajedničkom druženju!

Dakle, počeli smo i proslavit ćemo skromno, ali nadamo se da ćete nas nastaviti pratiti i zajedno s nama uživati u onom što nas očekuje i slijedi tijekom cijele godine, a planova je mnogo:

- u čast 10 godišnjice planirano je održati 10 koncerata duhovne glazbe po crkvama i katedralama, već su dogovoreni koncerti u Bjelovarskoj i Zagrebačkoj katedrali, o datumima ćemo Vas obavijestiti naknadno te koncert u našoj župnoj crkvi u Žrnovnici na blagdan Velike Gospe.

 

svibanj 2016. Zagrebačka katedrala - klapa Žrnovnica, mons. Josip Kuhtić, mo. Miroslav Martinjak i naš voditelj Marko Marin

 

- natupit ćemo po prvi put na klapskom marijanskom festivalu „Ćuj nas majko, nado naša“ koji će se održati u svibnju u Pučišćima na otoku Braču.

- primljeni smo na ovogodišnji natjecateljski festival „Klape Gospi sinjskoj“ koji se u kolovozu održava u Sinju.

- ove godine ćemo nastupiti i na dvije večeri Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, i to u dvije kategorije: večeri izvornih napjeva i večeri mješovitih klapa

- -u planu je i prijava na jedno od značajnijih međunarodnih zborskih natjecanja, o detaljima naknadno.

Kako smo klapa koja gura na tri kolosjeka: duhovna, klapska tradicionalna a capella te dalmatinska zabavna glazba uz instrumente, moramo se dotaknuti i zabavne glazbe.

- ove godine ćemo se predstaviti na tri festivala zabavne glazbe sa tri nove pjesme od kojih je jedna, suradnja sa našim poznatim nagrađivanim splitskim glazbenikom (nećemo još otkrivati imena i detalje).

- za sve nove pjesme planiramo snimiti i video uratke

- za koji dan ćemo Vam predstaviti i novi spot snimljen na pjesmu „Dalmatinska stara zvona“ s kojom smo se predstavili na prošlogodnišnjem festivalu VDP Kaštela, a za koju je, - nagradu za najbolje stihove dobio naš dragi prijatelj, autor pjesme, g. Branko Slivar.

scena sa snimanja novog video spota , travanj 2018. godine

 

Nastavite i dalje pratiti naš rad a mi ćemo Vas pravovremeno obaviještavati o svim detaljima kao i o terminima svih najavljenih događanja

 

Slavljenički koncert ćemo održati negdje krajem godine i naravno, svi ćete biti pozvani ;)

 

Srdačno Vas sve pozdravljamo i zazivamo Božji blagoslov!
MIR I DOBRO želi Vam,

Klapa Žrnovnica i maestro Marko Marin

 

 

 

 

 

.

 
Kalendar nastupa

01. prosinca

Koncert u crkvi sv Ivana Kapistrana - ILOK02. prosinca

Koncert u crkvi sv Mihaela arkanđela - LOVAS05. prosinca

Koncert u Ustanovi za njegu i rehabilitaciju Vita - STROŽANAC15. prosinca

Božićni koncert, sv Križ, Dračevac - SPLIT16. prosinca

Koncert - OGORJE

Audio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
tekst 1
Calendar