Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
We have 6 guests online
Visitors814720

KLAPSKA IZDANJA 2011. - 2019.

There are no translations available.

KLAPSKA IZDANJA 2011. - 2019.

 

 

 

 


 

 

 

 

.

.



 

CD - "Kad san žedan lipe riči"

Klapa 2019. godine u suradnji sa izdavačkom kućom „Scardona“ izdaje svoj prvi autorski album naziva „Kad san žedan lipe riči“.
Album je izdan u jubilarnoj godini (10 godina kontinuiranog djelovanja) tako se na albumu nalazi simbolično i 10 pjesama.

 

Kako su pjesme snimane u periodu od 2015-te do 2019-te tako su na albumu pjevali: Maja Markovina, Filip Maras, Andrija Pivčević, Ante Mihanović, Davor Malenica, Duje Marin, Dino Dabro, Rade Mihanović, Mislav Peović, Mislav Gogić, Ante Novaković, Robert Javorčić i Đani Barhanović.
Voditelj klape, maestro Marko Marin




 

DVD - "Klapa Žrnovnica u zagrebačkoj katedrali"

2016-te godine klapa snima svoj prvi DVD
Na poziv rektora zagrebačke katedrale monsinjora Josipa Kuhtića uz izbor koncertnog programa od strane maestra Miroslava Martinjaka klapa u svibnju 2016. održava samostalni koncert duhovne glazbe u hrvatskoj prvostolnici u Zagrebu.
Koncert je ovaj put zabilježen i kamerama te klapa izdaje prvi nosač zvuka i slike.

 

Klapu su na koncertu predstavljali: Maja Markovina – I tenor, Filip Maras, Rade Mihanović i Dino Dabro – II tenori, Ante Mihanović – bariton, Ante Novaković i Duje Marin – basi.
Voditelj klape, maestro Marko Marin




 

CD - "Ta divna splitska noć"

2014. godina donosi potrebu za malo komercijalnijim izdanjem na način da se prezentira i tradicija.
U travnju se ulazi u studio „Deva“ i snima se kombinacija klapske tradicionalne a cappella i dalmatinske skladane zabavne pisme

 

Klapu su tada predstavljali: Maja Markovina – I tenor/gitara, Filip Maras – II tenor/II mandolina, Dino Dabro – II tenor, Ante Mihanović – bariton/I mandolina, Mislav Peović – bas/kontrabas i Duje Marin – bas/gitara.
Umjetnički voditelj klape: Marko Marin




 

CD - "live 2011."

Klapa Žrnovnica je u kolovozu 2011. promovirala svoj prvi nosač zvuka koji je sniman uživo, 12. srpnja na koncertu u Crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu.
Koncert je organiziralo Pučko otvoreno učilište Drniš.
Medijski promotor koncerta je bio Radio Drniš.

 

Ideju za snimanje prvog albuma nam je dao maestro Ljubo Stipišić Delmata, kazavši da je šteta da se ne zabilježi rad klape te da nešto ostane i za uspomenu.

Klapu su tada predstavljali: Bruno Buble – I tenor, Marin Mihanović i Zoran Mihanović – II tenori, Jure Sinovčić – bariton, Srđan Lukić, Luka Franković i Duje Marin – basi

Orkestar je svirao u sastavu: Luka Domljanović – I mandolina, Ivica Jagnić – II mandolina, Luka Mandić – gitara i Mislav Peović – bas gitara
Voditelj klape i urednik izdanja: Marko Marin

 

 

 

 

 

.

 
Audio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
There are no translations available.

tekst 1
Calendar