Klapa Žrnovnica
 
Anketa
Kakav klapski repertoar najviše volite slušati?
 
Trenutno online
We have 42 guests and 1 member online
  • johannaqh11
Visitors678614

NOVO!!!! PRVI BOŽIĆNI ALBUM klape Žrnovnica

There are no translations available.

NOVO! NOVO! PRVI BOŽIĆNI ALBUM klape Žrnovnica

ŽRNOVNICA, 07. prosinca 2020. godine

Klapa Žrnovnica u izdanju Scardone predstavlja novi nosač zvuka "Sveta noć"

 

Božićno vrijeme uistinu je ono doba godine koje budi posebno lijepe emocije. Stoga ne čudi da su nas upravo pjesme koje se pjevaju u prosincu i ugođaj koji vlada potakli na izdavanje našeg prvog božićnog CD-a.
Vjerujemo da će čarolija albuma božićnih pjesama "Sveta noć" na svoj način doprinijeti da se svi zajedno osjećamo ispunjeno i radosno.

 

 

Odlučili smo donijeti malo božićnog duha u ovo depresivno vrijeme pandemije te se nadamo da ćemo uspjeti kreirati bar djelić božićne bajke i bar na sekundu ljudima podići raspoloženje.

Usprkos našemu povremenom koketiranju sa zabavnom glazbom, ipak se, koliko je god to moguće, nastojimo držati iskona. Otud i ideja za izdanje jer na albumu se, izuzev božićne skladbe maestra Ljube Stipišića Delmate "Rodija se Bog i čovik", a koju je klapa snimila još 2012. godine te neizostavne i svevremenske himne Božića "Tiha noć", nalaze sve mahom hrvatske tradicionalne božićne pisme.

Zahvaljujemo maestru Marku Marinu pod čijom je voditeljskom palicom snimljena većina materijala i bez čije potpore ne bi ni bilo ovog albuma, a želimo zahvaliti i svim bivšim članovima koji su sudjelovali u snimanju.
Dio materijala je uz ton majstora Bepo sound snimljen u akustičnoj atmosferi crkve UBDM u Žrnovnici, a dio je snimao Dado Marušić - studio Deva, koji je zaslužan i za mastering kompletnog materijala. Drago nam je da Dado ima povremene izlete van glazbe te mu zahvaljujemo na ustupljenim fotografijama za omot albuma.

 

 

Kreatori ove božićne bajke su: Maja Markovina, Sandi Terzić, Mario Krcatović, Ivan Morača i Roko Radevenjić. Nažalost, Marko Ugrina nije mogao sudjelovati u snimanju.

 

Na albumu se nalazi 10 pjesama u a cappella izdanju:
1. "Rodija se Bog i čovik"
2. "Radujte se narodi"
3. "U sve vrime godišća"
4. "Danas se čuje"
5. "Svim na zemlji"
6. "Tiha noć"
7. "Zdravo budi mladi kralju"
8. "Kyrie Eleison"
9. "Majko ljubezniva"
10. "Sritan Božić i godina nova"

Žao nam je što zbog aktualnih zdravstvenih mjera ne možemo koncertima promovirati album i još Vas više uveseliti, ali zato obećavamo da nakon ovoga božićnog te nedavno objavljenog albuma "Kad san žedan lipe riči" na USB-u (audio i video izdanje), uz podršku izdavačke kuće Scardona od nas uskoro možete očekivati još iznenađenja!

 

Cijeli članak (Scardona.hr)

https://www.scardona.hr/novosti/cat/novosti/post/prvi-bozicni-album-klape-zrnovnica/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

 
Audio galerija

mp3 flash player by undesign website design.

Video galerija

Tekstovi i note
tekst 1
There are no translations available.

tekst 1
Calendar